Concurs: selectarea a 15 organizații ale societății civile pentru implementarea activităților proiectului de grant ,,OSC reziliente + Bugetare Responsabilă = Implementare accelerată a Acordului de Asociere”



Centrul Analitic Independent Expert-Grup, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), AO Institutum Virtutes Civilis (IVC) și Fundația „Friedrich Ebert” lansează concurs de selectare a 15 organizații ale societății civile pentru implementarea activităților proiectului de grant ,,OSC reziliente + Bugetare Responsabilă = Implementare accelerată a Acordului de Asociere”.

Obiectul general proiectului este să crească și să consolideze capacitățile organizațiilor societății civile pentru a susține implementarea condiționalităților aferente procesului de aderare a Republicii Moldova în UE și a agendei Acordului de Asociere, la nivel național și local.

Obiectivul general al prezentei sarcini

Esența primului obiectiv specific al proiectului este de a construi și consolida capacitățile OSC-urilor comunitare de a monitoriza bugetul, și a încuraja implicarea lor în activități de advocacy privind alinierea bugetelor și politicilor la prioritățile agendei de europenizare și AA, contribuind astfel la accelerarea procesul de reformă. În acest sens, în baza unui proces competitiv, vor fi selectate 15 OSC din cele 5 regiuni de dezvoltare: Nord, Centru, Sud, UTA Găgăuzia și Transnistria (3 OSC per regiune).

Fiecare OSC selectată va beneficia de un sprijin financiar sub formă de grant în valoare de maxim 20 000 EUR, alocat pe toata durata proiectului pentru a asigura finanțarea activităților prevăzute în proiect. Finanțarea va fi destinată pentru acoperirea costurilor salariale, costurilor administrative relevante și celor aferente tranzacțiilor bancare.

Toate detaliile, termenii de referință, ghidul de aplicare sunt disponibile pe urmatătorul link 👉  https://bit.ly/3S3az4Y

Informații adiționale pot fi solicitate prin expedierea unui email la: ecaterina@expert-grup.org (Ecaterina Rusu, manager de proiect).