People in Need Moldova lansează apelul de selectare a propunerilor de proiecte regionale



Scurtă descriere a proiectului

Scopul proiectului PLACE (Protecție, suport Legal, Cazare/Acomodare, Coordonare și Educație) este de a garanta accesul la servicii multisectoriale care să ofere refugiaților și cetățenilor vulnerabili din Republica Moldova sprijinul necesar pentru a-și susține și reconstrui viața, susținând, în același timp, autoritățile și OSC-urile locale în capacitatea de a se pregăti, și, eventual, de a răspunde unui nou val de refugiați.

În cadrul proiectului vizat, People in Need, în cooperare cu partenerii locali, va oferi servicii de sprijin psihosocial (PSS), inclusiv consiliere individuală și de grup, refugiaților și, într-o măsură mai mică, membrilor socio-vulnerabili ai comunității gazdă. Aceste servicii vor fi oferite de psihologi și consilieri calificați, cu accent specific pe intervenția în situații de criză, confruntarea cu probleme critice de viață, tulburări asociate cu evenimente și experiențe traumatice, cum ar fi TSPT (Tulburare de stres post-traumatic) și alte tulburări de adaptare posterioare tulburărilor legate de traumele psiho-emoționale. În plus, instructorii vor fi instruiți să ofere asistență nespecializată psiho-socială (PSS) pentru a facilita sesiuni de grup pentru femei, copii și alte grupuri vulnerabile marginalizate.

De asemenea, activitățile vor avea ca scop consolidarea capacității copiilor de a face față situațiilor stresante, în mod special, în situații de urgență/relocare. Acestea vor include sesiuni de terapie de grup, consiliere individuală în caz de traumă adaptată pentru acest grup specific de vârstă, activități pentru copii structurate conform necesităților.

Pe cine căutăm:

Ne propunem să selectăm cel puțin 2 OSC-uri stabile din următoarele raioane din nordul Republicii Moldova:  Ocnița, Briceni, Edineț, Dondușeni.

OSC-urile pot fi active în domenii care includ, dar nu se limitează la:

  • Furnizarea de servicii de suport psiho-social (PSS) (sesiuni individuale, terapii de grup);
  • Furnizarea de asistență juridică;
  • Promovarea integrării/incluziunii refugiaților ucraineni în comunitățile gazdă.

Cererile din partea întreprinderilor private, a comunităților religioase sau politice, a autorităților publice sau a organizațiilor conexe nu sunt eligibile în cadrul acestui apel, deoarece acesta este destinat actorilor societății civile care nu au legătură cu instituții mari.

Mai multe despre OSC-urile relevante:

  • OSC de nivel mediu și/sau OSC stabil/experimentat (cu experiență în gestionarea unor bugete de peste 20.000 EUR pe an).
  • Capacitate operațională de a furniza servicii PSS în următoarele raioane: Ocnița, Briceni, Edineț, Dondușeni.

Durata implementării: Februarie 2023 – Noiembrie 2023

Bugetul preconizat: 60.000 EUR

Date și termeni specifici:

  • Lansarea Apelului de grant: 19 decembrie 2022.
  • Sesiune de informare: 28 decembrie 2022, ora 14.00 (vă rugăm să vă înscrieți la sesiunea de informare printr-un mesaj la adresa: concurs.moldova@peopleinneed.net); link de acces la sesiunea de informare (prin Zoom): https://us06web.zoom.us/j/83182762407?pwd=eXJKTHhLRVU0cXhKemxvamozN0pMQT09 (Meeting ID: 831 8276 2407 / Passcode: 735219).
  • Termenul limită pentru depunerea cererilor inițiale: 3 ianuarie 2023.
  • Comisia de evaluare cu privire la preselectarea candidaților: până la 16 ianuarie 2023.
  • Interviuri cu candidații preselectați: 17-20 ianuarie 2023.
  • Decizia finală și contractarea: 30 ianuarie 2023.

Criterii de evaluare:

Criterii 

 Score (%) 

Înțelegerea nevoilor, a contextului social și a problemelor beneficiarilor țintă (refugiați și populație locală afectată de război).

40

Experiență în furnizarea de servicii psiho-sociale pentru populația locală și refugiați.

20

Dosare financiare care evidențiază o gestiune financiară de înaltă calitate a diferitelor fonduri ale donatorilor.

20

Interes și motivație pentru a sprijini refugiații și populația locală, pentru a obține schimbări și rezultate concrete.

20 

Data limită de depunere a cererii:

Cererea cu modelul de buget completat din Anexa 1 și Anexa 2 Istoricul proiectelor implementate trebuie trimisă până la data de 3 ianuarie 2023, la adresa de e-mail: concurs.moldova@peopleinneed.net

Titlul mesajului: Ref. PLACE 2023

Vă rugăm să trimiteți întrebările dumneavoastră cu privire la apel până la data de 26 decembrie 2022, la următoarea adresă: concurs.moldova@peopleinneed.net.

Rom logo ECHO si PIN