IREX Moldova – Concurs privind licențierea conținutului regional de divertisment în limba rusă



Fondul de dezvoltare a conținutului de divertisment în limba rusă este un proiect cu durata de 22 luni finanțat de Ambasada SUA în Republica Moldova și implementat de organizația IREX. Scopul proiectului este diversificarea contentului televizat de divertisment în limba rusă în Moldova prin intermediul producerii conținutului original și licențierea programelor TV regionale. Proiectul susține un mediu durabil și orientat spre creștere al industriei creative audiovizuale din Moldova prin diversificarea experiențelor de vizionare TV ale cetățenilor vorbitori de limbă rusă. 

Fondul lansează un nou concurs cu scopul de a sprijini diversificarea conținutului de divertisment TV din țară prin oferirea accesului la content de calitate din regiune în limba rusă. 

Eligibilitate

Concursul este destinat televiziunilor naționale, independente, care difuzează seriale și sunt dispuse să-și diversifice grila cu conținut regional de divertisment în limba rusă pentru categoria de vârstă cuprinsă între 30-45 de ani. 

Procesul de aplicare

Ghidul detaliat al Concursului și Formularul de aplicare pot fi descărcate de pe următorul link: https://bit.ly/3D8TdfS

Pentru a aplica, candidații interesați sunt rugați să transmită formularul de aplicare completat la adresa de email tvgrant.md@irex.org până la data de 17 noiembrie 2022 cu indicarea subiectului: Concursul privind Licențierea Conținutului Regional de Divertisment în Limba Rusă. 

Despre IREX

IREX este o organizație internațională nonprofit care oferă leadership și programe inovatoare pentru a promova schimbări pozitive de durată. IREX colaborează cu parteneri din peste 100 de țări în patru domenii esențiale pentru atingerea progresului: formarea liderilor, abilitarea tinerilor, consolidarea instituțiilor și sporirea accesului la educație de calitate. IREX operează în Republica Moldova din 1997, susținând persoanele și instituțiile locale în dezvoltarea elementelor cheie ale unei societăți vibrante – inclusiv educația de calitate, accesul liber la informație și tehnologie în scopuri de dezvoltare, mass-media independentă și programe în domeniul abilitării tinerilor și promovării egalității de gen – rezultând în comunități locale mai puternice. Mai multe detalii despre organizație pot fi găsite pe www.irex.org