Club de presă. Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare de către Republica Moldova cu Uniunea Europeană - ce urmează?



clubCentrul Analitic Independent „Expert-Grup” în parteneriat cu Institutul pentru Politici și Reforme Europene, AO Institutum Virtutes Civilis (IVC) și Fundația „Friedrich Ebert” Moldova, 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚̆ 𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐧𝐭̗𝐢𝐢 𝐦𝐚𝐬𝐬-𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚 la clubul de presă „Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare de către Republica Moldova cu Uniunea Europeană - ce urmează?”.

🗓 Când? 13 noiembrie 2023
⏰ ora 10.00-11.30
📌Unde? Europe Café, Strada Alexei Şciusev 97, Chişinău

✔Scopul clubului de presă este de a dezbate subiectul cu privire la anunțul făcut de către Comisia Europeană cu privire la recomandarea de începere a negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova. Vom discuta despre pașii următori și care sunt principalele priorități și provocări de reformă din domeniile justiției, economie și social.

🎯Context
Comisia Europeană a adoptat miercuri, pe 08 noiembrie 2023, Pachetul de extindere pentru 2023, recomandând începerea negocierilor cu Republica Moldova. Luând în considerare rezultatele obținute de Republica Moldova și eforturile de reformă în curs, Comisia a recomandat Consiliului European să deschidă negocierile de aderare cu Republica Moldova. Adițional, Comisia recomandă Consiliului să adopte cadrele de negociere după ce Moldova va adopta anumite măsuri-cheie. Comisia va raporta Consiliului până în martie 2024 progresele despre aceste măsuri.

🎙Vorbitori:
● Iulian Groza, director executiv, Institutul pentru Politici și Reforme Europene, IPRE;
● Adrian Lupușor, director executiv „Expert-Grup”;
● Liliana Palihovici, președinta AO „Institutum Virtutes Civilis”.

ℹ Detalii și agenda: https://bit.ly/47rpM6e

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră sau a reprezentanților delegați pentru acest eveniment până pe 13 noiembrie inclusiv, prin e-mail la adresa 👉 inga@expert-grup.org sau înregistrându-vă pe link: https://bit.ly/40De3j6

Pentru orice alte clarificări adiționale ne puteți contacta prin e-mail sau la telefon: (+373) 69 445607, persoană de contact, Inga Agachi, manager comunicare, „Expert- Grup”.