Rezultate//Monitorizare media din perspectiva diversității și incluziunii



Asociația Presei Independente (API) vă invită la masa rotundă de prezentare a rezultatelor monitorizării media din perspectiva diversității și incluziunii. Evenimentul este organizat de API în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II", componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament", finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.

Evenimentul va avea loc joi, 22 decembrie 2022, cu începere de la ora 10:00, în sala de conferințe a hotelului Jolly Alon. La masa rotundă sunt invitați jurnaliști din mass-media națională și regională, studenți de la facultățile de profil, reprezentanți ai societății civile și alte persoane interesate de subiect.

Natalia Porubin, expertă media, va prezenta rezultatele monitorizării conținutului editorial al mai multor instituții media din perspectiva abordării profesioniste în media a temelor ce țin de discriminarea diferitor grupuri dezavantajate. De asemenea, experta va propune o serie de recomandări pentru a fi aplicate în activitatea redacțiilor, așa încât comunitatea media să învețe să contribuie eficient la minimalizarea stereotipurilor față de grupurile vulnerabile și marginalizate și acceptarea acestora de societate.

Vă rugăm să confirmați participarea până la 19 decembrie 2022, ora 11:00, la adresa de e-mail: tatiana.ranga@api.md sau la numărul de telefon: 022 210 602.

Această activitate este implementată de Asociația Presei Independente în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II", componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament", finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.