La Bălți a fost lansat un nou serviciu social destinat persoanelor cu dizabilități, cu sprijinul Uniunii Europene și Fundației Soros Moldova



Copiii și adulții cu dizabilități din mun. Bălți vor avea acces gratuit la sprijin specializat, oferit la domiciliu prin intermediul Serviciului social Echipă mobilă, în cadrul căruia activează cinci specialiști – inclusiv un psiholog, un kinetoterapeut și doi logopezi.

Din resursele Uniunii Europene serviciul a fost dotat cu un automobil, cu ajutorul căruia specialiștii pot ajunge în timp util la domiciliul beneficiarilor. Serviciul a fost acreditat inițial de către Consiliul Național al Prestatorilor de Servicii Sociale, fiind pregătit să ofere îngrijiri conform standardelor de calitate. În total, de serviciile Echipei mobile vor beneficia 60 copii și adulți din municipiul Bălți, care vor fi ajutați să dezvolte abilități pentru o viaţă independentă în comunitate.

Serviciul Echipă mobilă în Bălți este dezvoltat de Asociația Obștească „CREDIS”, în parteneriat cu Consiliul municipal Bălți și Direcția Generală Sănătate, Asistență Socială și Protecția Familiei. „Suntem bucuroși că am reușit să creăm la Bălți un serviciu necesar și așteptat atât de beneficiarii noștri și familiile acestora, cât și de parteneri. Împreună cu specialiștii Echipei mobile vom oferi persoanelor cu dizabilități o șansă la recuperare și asistență specializată”, a menționat Livia Golovatîi, coordonatoare de proiect la AO „CREDIS”, la evenimentul de lansare a serviciului.

Balti 1

„Echipa Mobilă din municipiul Bălți este unul dintre cele 40 de servicii sociale create în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, pe care Fundația Soros Moldova îl cofinanțează împreună cu Uniunea Europeană. Ne propunem, prin stimularea dezvoltării serviciilor sociale în Moldova, să contribuim la formarea unor comunități prietenoase și incluzive, unde fiecare persoană să se simtă bine”, a declarat Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros Moldova.

Balti 2

„Sunt aici ca să reafirm sprijinul Uniunii Europene pentru dezvoltarea domeniului serviciilor sociale în Republica Moldova. Acordarea asistenței necesare tuturor categoriilor vulnerabile și incluziunea socială reprezintă o garanție a unei societăți sănătoase și prospere. De aceea vom continua eforturile noastre de susținere a activităților care contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor vulnerabile”, a spus Victoria Neaga, manageră de proiecte la Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Balti 6Proiectul „Echipa mobilă Bălți – serviciu de suport și incluziune socială pentru persoanele cu dizabilități”

are un buget de 54 561 Euro și este implementat în perioada noiembrie 2021 – iunie 2023, în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu IP Keystone Moldova și AO Institutum Virtutes Civilis. Din ianuarie 2023, serviciul va fi preluat și gestionat de către Primăria Municipiului Bălți, sub coordonarea Direcției Generale Sănătate, Asistență Socială și Protecția Familiei Bălți.

Persoană de contact: Livia Golovatîi, coordonatoare de proiect AO „CREDIS”
Email: credis.md@gmail.com; tel: 069834207

 Balti 4Balti 5Balti 7