Invitație la Forumul ONG



Consiliul ONG, în parteneriat cu Centrul CONTACT, invită reprezentanții organizațiilor societății civile la Forumul ONG. Genericul ediției 2022 este „Pentru o societate civilă puternică” și se va desfășura fizic, miercuri și joi, 26-27 octombrie 2022, în cadrul Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, str. Ion Creangă 1.

În cadrul Forumului va fi discutată necesitatea colaborării și dialogului dintre OSC-uri și autoritățile publice centrale pentru a susține și a dezvolta societatea civilă, sustenabilitatea financiară, promovarea imaginii sectorului asociativ și sporirea încrederii publicului larg, consolidarea relațiilor de colaborare și schimbul de experiență între organizațiile societății civile din R. Moldova și țările Parteneriatului Estic.

La fel, în cadrul Forumului va fi ales noul Consiliul ONG. Prin urmare, organizațiile interesate, sunt încurajate să delege reprezentanții lor în noul Consiliu. Procedura de delegare a candidaților este indicată în formularul de înregistrare.

În acest context, pentru a participa la eveniment, vă rugăm să vă înregistrați [formular de înregistrarea FORUM ONG 2022], până la data de 20 octombrie 2022.

Forumul ONG 2022 este organizat de Consiliul ONG și Centrul CONTACT, cu suportul financiar al Suediei, Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și GIZ, prin intermediul proiectului „Consolidarea societății civile în țările Parteneriatului estic”.

Despre Consiliul ONG

Consiliul Național al ONG-urilor din Republica Moldova (Consiliul ONG) este un organ reprezentativ neformal, desemnat de către Forumul ONG-urilor din Republica Moldova, care activează în vederea creării unui cadru favorabil pentru dezvoltarea durabilă a organizațiilor societății civile. Consiliul reprezintă o rețea cu experiență și expertiză în domeniul promovării politicilor publice și consolidării parteneriatelor, facilitării dialogului dintre Societatea civilă – Guvern – Parlament.

Misiunea Consiliului ONG este crearea unui cadru favorabil pentru dezvoltarea durabilă a organizațiilor societății civile prin implicarea acestora în procesul de discutare/lansare/monitorizare a proiectelor de lege și a politicilor publice.

La fiecare ediție a Forumului este adoptată o Rezoluție, constituită din prioritățile stabilite de către participanți.  Ulterior, membrii Consiliului ONG trebuie să  implementeze aceste priorități  pe durata mandatului lor de 2 ani. După expirarea mandatului membrii Consiliului ONG prezintă o evaluare a implementării Rezoluției, adoptată  la următoarea ediție a Forumului ONG-urilor. Consiliul ONG funcționează în baza unui Regulament.

Informații detaliate privind activitatea Consiliului ONG pot fi găsite accesând pagina oficială: https://www.consiliuong.md/  și facebook: https://www.facebook.com/Consiliul.ONG 

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați Liliana Porumb, Secretariatul Consiliului ONG, 022233947, 068386664.