În premieră, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează laboratorul multimedia „Inovație pentru incluziune”



Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță înscrierea pentru laboratorul multimedia „Inovație pentru incluziune”, care se va desfășura în perioada 15-16 septembrie 2022, la Chișinău.

Cartonas comunicat lansare

Laboratorul va oferi o platformă de comunicare și interacțiune menită să consolideze dialogul dintre media și grupurile vulnerabile și/sau marginalizate, categoriile minoritare și să sporească vizibilitatea acestora în societate de o manieră inovativă, interesantă și accesibilă pentru diverse categorii de public. Evenimentul își propune, de asemenea, să încurajeze astfel și implicarea civică a grupurilor social-vulnerabile și/sau marginalizate, prin promovarea bunelor practici, istoriilor de succes, dar și prin abordarea profesionistă a provocărilor pe care le întâmpină aceste categorii în viața de zi cu zi.

La eveniment sunt încurajați să participe jurnaliști, reprezentanți ai organizațiilor active în domeniul promovării drepturilor omului, reprezentanți/reprezentante ai grupurilor vulnerabile și/sau marginalizate, dezvoltatori IT, alte persoane interesate care se pot implica și pot contribui la promovarea coeziunii sociale, diversității și a drepturilor omului.

Participanții sunt îndemnați să se înregistreze în echipe, cu o idee de proiect pe care o vor îmbunătăți și definitiva în timpul laboratorului cu ajutorul trainerilor/experților. O echipă va fi constituită din, cel puțin, doi membri.

De asemenea, vă puteți înregistra în echipă, chiar dacă nu aveți o idee de proiect, dar sunteți interesați de eveniment, iar trainerii vă vor ajuta să identificați o idee și să dezvoltați un proiect.

Tematici

Drepturile omului; coeziunea socială – de la înțelegere, la promovare; reflectarea dificultăților pe care le au grupurile vulnerabile și/sau marginalizate; alte aspecte relevante, identificate de participanți și care merită a fi aduse în atenția publică.

Ce vom face?

Participanții, sub îndrumarea trainerilor naționali și internaționali, vor învăța cum să creeze conținut media calitativ utilizând metode și instrumente multimedia inovative, vor lucra împreună pentru a identifica posibilități noi de a prezenta și împărtăși istorii/subiecte/probleme din comunitatea lor în lumea digitală.

Pe lângă sesiunile de instruire moderate de către trainerii internaționali, experți locali vor face prezentări și master-classuri pe subiecte relevante subiectelor abordate.

Trei echipe vor fi desemnate câștigătoare și vor beneficia de premii sub formă de granturi de 1.500 de euro fiecare, acordate pentru finalizarea ulterioară a proiectelor, având la dispoziție șase luni.

Toate informațiile privind programul preliminar al evenimentului și regulile de participare le găsiți pe site-ul oficial al evenimentului.

Participarea la eveniment este gratuită, dar cu preînregistrare. Vă puteți înscrie în echipă cu o idee de proiect, pe care o veți dezvolta pe parcursul evenimentului cu ajutorul mentorilor. La fel, vă puteți înregistra în echipă, chiar dacă nu aveți o idee de proiect, dar sunteți interesați de eveniment, iar mentorii vă vor ghida să identificați și să dezvoltați un proiect.

Formularul de înregistrare trebuie completat până la data de 5 septembrie 2022.

Pentru detalii, ne puteți contacta la numărul de telefon: 022 213 652.

Laboratorul multimedia „Inovație pentru incluziune” este organizat în cadrul proiectului „Promovarea coeziunii în Moldova prin încurajarea incluziunii sociale și diminuarea discriminării”, desfășurat de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul programului „Inițiativă Comună pentru Oportunități Egale – Faza II”, implementat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).