Tekwill Expo Day: Vino să descoperim împreună lumea fascinantă a tehnologiilor și a inovațiilor



Educația deschide ușile către o lume a inovațiilor și a tehnologiilor! Pe 23 iunie la „Tekwill Expo Day” îți prezentăm rezultatele fascinante ale elevilor, profesorilor și întregii comunități, care au fost realizate pe parcursul a cinci ani în cadrul proiectelor Tekwill. La eveniment vom avea diferite activități pentru că proiectul a dezvoltat inițiative pentru toate vârstele: Tekwill Academy, Tekwill Academy Kids, Tekwill în Fiecare Școală, FabLab Chișinău, Youth Maker Club, Tekwill Junior Ambassadors etc. La eveniment vor participa parteneri de dezvoltare, dar și oficiali guvernamentali, printre care președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, dar și ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală.

Dacă încă stai pe gânduri, îți prezentăm 5 motive pentru care trebuie să vii neapărat la „Tekwill Expo Day”:

1. Sesiuni informaționale - poți să înțelegi mai bine lumea IT-ului și să înveți despre tehnologiile informaționale în cadrul atelierelor informaționale dedicate. Aici vei putea participa la traininguri de matematică, vei putea pune în mișcare trenuri, macarale sau excavatore cu ajutorul tehnologiilor. Iar dacă te interesează LED-urile, te invităm să te implici în jocuri de tabletă, cu roboți multifuncționali, care vor fi antrenați în misiuni speciale.

2. Activități interactive - ai oportunitatea să participi la activități dinamice pentru copii și adolescenți: show-uri cu drone, roboței de competiții, mașini aerodinamice, care vor crea spectacole fantastice pentru toată lumea. Iar dacă te interesează în mod special cum funcționează în practică Inteligența Artificială, poți participa la expoziția cu case inteligente, dispozitive electrice, bărci smart, dar și mecanisme aerodinamice, care vor crea momente grandioase.

3. Programe educaționale - vei cunoaște programele dedicate învățământului din cadrul proiectului „Tekwill în Fiecare Școală”. Inițiativa îți aduce mai multe noutăți, pe care le vei putea descoperi la eveniment: programul de formare pentru profesori, câștigătorii hackathonului cu soluții pentru mediu, anunțarea celor 25 de instituții care vor trece prin marea transformare digitală, dar și participanții concursului Tekwill Junior Ambassadors, care au dezvoltat peste 150 de produse pentru micile afaceri din Republica Moldova.

4. Ateliere practice - vei fi antrenat în ateliere interactive în care poți învăța mai multe lucruri practice, alături de FabLab Chișinău, UTM și Clubul Tinerilor Makeri. Una dintre activități este cum să meșterești bijuterii din materiale la îndemână, cu ajutorul ciocanului cu lipici. Împreună cu FabLab Chișinău vei putea participa la ateliere dedicate tăierii cu laser, dar și imprimarea unui obiect în 3D.

5. Tombole - vei participa la două tombole interactive, la ora 14:30 și 16:30. Trebuie doar să accepți provocarea și neapărat vei merge acasă cu un premiu sau poate două!

Mai multe detalii despre eveniment: Tekwill Expo Day

Despre TEKWILL

Cu susținerea USAID și a Suediei, „Tekwill” a fost creat în anul 2017 ca Centru de Excelență al sectorului ICT din Moldova, având drept scop principal alinierea domeniului la cerințele secolului 21. Pentru a continua să contribuie la creșterea competitivității industriei IT și a altor sectoare strategice ale economiei, centrul și-a extins domeniile actuale de activitate, devenind în 2019 un proiect complex la nivel național. Obiectivul de bază a Proiectului TEKWILL, în calitatea sa de platformă dedicată progresului sectorului IT, este de a asigura un impact major asupra dezvoltării economice a țării prin îmbunătățirea capacităților antreprenoriale și educaționale ale membrilor societății, dar și a potențialului de cercetare și dezvoltare al instituțiilor de învățământ superior, în conformitate cu cererea de pe piața IT.