Conferința Anuală Internațională MACRO 2021

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Fundația Friedrich Ebert Moldova (FES) vă invită să participați la ediția a IX-a a Conferinței Internaționale Anuale MACRO: „Republica Moldova, la 30 de ani de independență. Concluzii și perspective pentru o dezvoltare sustenabilă”, care va avea loc pe data de 23 noiembrie, între orele 9:00 și 15:00, online, prin intermediul platformei Zoom.us (ÎNREGISTRARE: https://www.expert-grup.org/ro/macro-2021/inregistrare).

Conferința MACRO - Moldova: Assessing Country Risks and Opportunities (Moldova: Evaluarea Riscurilor și Oportunităților Țării) este un eveniment anual, conceput drept o platformă care întrunește experți în politici și gânditori locali și internaționali, cu scopul de a discuta idei inovative pentru a susține Republica Moldova în calea spre modernizare și dezvoltare economică.

Scopul celei de-a noua ediții a Conferinței Internaționale Anuale MACRO este de a discuta care sunt principalele concluzii și lecții învățate la 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova, cu accente pe principalele succese și eșecuri, oportunități ratate și perspective de viitor, precum și priorități pentru îmbunătățirea sistemului economic, social și de guvernare.

Conferința Internațională Anuală MACRO este și o platformă de prezentare și dezbatere a principalelor constatări și recomandări ale Raportului de Stare a Țării. Ediția curentă a publicației conține, pe lângă capitolele tradiționale, o analiză retrospectivă a celor 30 de ani de independență a Republicii Moldova din punct de vedere al dezvoltării economice, sociale și politice. De asemenea, publicația din acest an analizează recomandările formulate în edițiile anterioare ale Raportului de Stare a Țării și nivelul de implementare a acestora de-a lungul timpului.

Evenimentul va întruni lideri politici, factori de decizie, experți locali și internaționali, reprezentanți ai autorităților locale, sectorului privat, sectorului asociativ și mediului academic din Republica Moldova.

Evenimentul se va desfășura în limba română, cu traducere simultană în limba engleză.

Mai multe informații despre eveniment, găsiți pe pagina web www.expert-grup.org.