Webinarul ”Reflecții privind măsurile de recuperare post-Covid 19 – o abordare feministă”



Stimate Colege/Stimați Colegi, 

Keystone Moldova vă invită să participați la webinarul ”Reflecții privind măsurile de recuperare post-Covid 19 – o abordare feministă”. Webinarul va fi organizat pe 20 octombrie ora locală (Chișinău) 15.00.   Pentru a participa este necesar să vă  înregistrați aici: 

Quest for feminist post- COVID-19 recovery 

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZErce6grz8jHNS6nsBWPV7-Ib2ik0UOKyga 

Limba de lucru este engleza (întrucât participă reprezentanți din 6 țări din Balcaniii de Vest), cu traducere în română.  

În cadrul webinarului va fi discutat impactul asupra egalității de gen a măsurilor de răspuns la Covid-19 ale Guvernelor din Balcanii de Vest și din Republica Moldova.

Agenda pentru evenimentul de două ore este următoarea:

Nume:

Organizația:  

Subiectul:

Marija Risteska

GBWN / Director Executiv CRPM

Impactul fiscal al Covid19 asupra egalității de gen în Balcanii de Vest și Moldova

Olga Martinez Gonsales

și

Maglaviceanu Cristina

Punctul focal UE de gen, DG NEAR

EU GAP III și angajamentul său față de bugetarea sensibilă la gen

LauraTurquet

UN Women, Consilier în politici și șef adjunct al echipei de cercetare și date

„Planul feminist” pentru durabilitate și justiție socială

Elisabeth Klatzer

Femme Fiscal, Austria

Campania de advocacy al Femme Fiscale, Mehr fur care

 

În acest scop a fost realizat un produs al cunoașterii ”Raportul de monitorizare a impactului fiscal al crizei COVID-19 asupra femeilor din Balcanii de Vest și Republica Moldova”. Versiunea în engleză  poate fi descărcată aici https://gbwn.net/wp-content/uploads/2021/10/knowledge-report-2-1-october.pdf . Versiunea în română va fi disponibilă cu 3 zile înainte de eveniment. Raportul prezintă aspecte precum actualitatea, capacitatea de reacție prin prisma analizei de gen, transparența și incluzivitatea măsurilor de răspuns ale Guvernelor în contextul Covid-19, precum și responsabilitatea pentru modul în care au fost alocate finanțele publice pentru egalitatea de gen în Balcanii de Vest și Republica Moldova. 

În baza rapoartelor naționale de monitorizare a impactului răspunsului COVID-19 asupra egalității de gen, GBWN - Rețeaua de monitorizare a bugetului sensibil la gen în Balcanii de Vest și Republica Moldova va lansa o campanie de mobilizare a societății civile pentru a solicita măsuri de recuperare post-Covid-19 sensibile la dimensiunea de gen. Primul pas în acest demers este organizarea webinarului menționat, la care vă așteptăm cu drag.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, nu ezitați să ne contactați: simonovski@crpm.org.mk  și trajanovska@crpm.org.mk

Cu sinceritate,

Echipa GBWN și CRPM