Lansare campanie socială ”Implicare prin reciclare”Hârtia poate lua multe forme, de la avion până la un carnet. Noi, trebuie să ne asigurăm că ea ajunge la coșul de reciclare. De acolo începe aventura către o formă nouă. 

Toamna aceasta, AVI Moldova împreună cu Kaufland Moldova anunță ediția a doua a concursului de desen pentru tineri de la 6 la 16 ani în cadrul campaniei „Implicare prin reciclare” care are ca scop sensibilizarea publicului despre necesitatea de reciclare separată a hârtiei. 

În prima ediție a campaniei au participat 36 de copii cu lucrările lor, unde au împărțit viziunea lor despre un mediu mai curat și sustenabil. Volumul total al hârtiei colectate spre reciclare s-a dublat.

Pentru a implica un număr cât mai mare de oameni în mișcarea „Implicare prin reciclare”, ediția din acest an va desfășura în orașele Chișinău, Ungheni, Orhei

photo 2022 10 05 12 01 51Lucrările câștigătoare în concurs,  vor fi expuse în magazinele Kaufland din fiecare oraș în care va avea loc campania. 

AVI Moldova împreună cu Kaufland Moldova și-au propus să sporească eforturile de reciclare a hârtiei, și încurajează familiile, copii și tinerii să-și creeze obișnuința de a colecta și recicla hârtia. În acest sens, in perioada 3 - 23 octombrie, 2022 se va desfășura concursul desenelor ”3 R: Reducere, Reutilizare, Reciclare” unde copii sunt încurajați să ilustreze viziunea lor despre cum este să „fii eco”, să duci un mod de viață mai sustenabil, cum să ai grijă de mediul înconjurător prin reciclare și separare a deșeurilor.

Concursul se va desfășura în 3 etape în perioada octombrie - decembrie 2022

ETAPA I

Colectarea lucrărilor.
Toți doritorii sunt încurajați să transmită lucrările lor pe adresa de mail evs@avimd.org, cu următoarele mențiuni:

  • Nume, Prenume, vârsta.
  • Instituția de învățământ, clasa.
  • Localitatea.

Lucrările se vor depune în perioada 3 - 24 octombrie.  După care urmează a fi selectate 5 lucrări de către juriul concursului. Urmăriți pagina Avi Moldova pentru a fi la curent cu toate detaliile. Participanții concursului vor fi informați despre rezultate prin email sau la telefon. 

ETAPA II

În a doua etapă, cele 5 lucrări selectate vor fi afișate într-o expoziție publică, în care fiecare locuitor a orașelor: Chișinău, Orhei și Ungheni va putea vota în incinta magazinelor Kaufland cu ajutorul unui QR code pentru lucrarea preferată.

Toți participanții vor fi  premiați cu un set de cadouri.

ETAPA III

Câștigătorul concursului va fi anunțat la final de Noiembrie, iar pictura câștigătoare din fiecare oraș va fi imprimată pe caietele produse din hârtia reciclată și vor fi donate școlilor.

Încurajăm toate instituțiile de învățământ, centrele de creație și centrele pentru copii și adolescenți să se alăture acestei inițiative și să se implice în promovarea Reciclării Hârtiei. 

Înainte de a aplica încurajăm tinerii să ia cunoștință cu Regulamentul concursului: https://docs.google.com/document/d/1fsGVQ5kDKkwI1c4iT-i5CaXlxgPKD4hS/edit?usp=sharing&ouid=111477848583148588803&rtpof=true&sd=true 

Pentru înregistrarea în concurs, lucrările scanate sau fotografiate vor fi expediate la adresa de email: evs@avimd.org nu mai târziu de 23 octombrie 2022, ora 23:59.
Scrisoarea va fi însoțită de:

  • Numele, Prenumele aplicantului;
  • Vârsta;
  • Orașul în care locuiește;
  • Instituția în care învață;
  • Titlul și scurta descriere a lucrării
  • Date de contact: e-mail și telefon.