Termen extins: CJI invită elevii și elevele din clasele gimnaziale și liceale să participe la concursul video „Dezmințim falsurile și dezinformarea de pe rețelele sociale”



Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită elevii și elevele claselor gimnaziale și liceale să participe la concursul de materiale video „Dezmințim falsurile și dezinformarea de pe rețelele sociale”.

Condiţii de participare pentru elevii treptelor gimnazială şi liceală:

  • Elevii trebuie să filmeze și să monteze un material video în formatul platformei TikTok, care să reflecte tema concursului: „Dezmințim falsurile și dezinformarea de pe rețelele sociale”;
  • Materialul poate fi pregătit de un singur elev sau de o echipă din cel mult trei elevi, iar durata video-ului poate fi de 15, 30, 40 sec., dar să nu depășească 1 minut;
  • Materialul trebuie să reprezinte munca și ingeniozitatea elevului/ei și să nu fie un plagiat;
  • Produsul video trebuie prezentat în format .mp4. Încurajăm elevii să realizeze materiale video în format TikTok, dar distribuite și promovate și pe Facebook sau Instagram.

Provocăm elevii să-și pună la încercare creativitatea și să-și dezvolte abilitățile de filmare, regizare și editare. Realizarea materialelor la tema „Dezmințim falsurile și dezinformarea de pe rețelele sociale” îi va ajuta să analizeze critic informația, să cerceteze sursele, să le identifice pe cele veridice și să-i ghideze pe semenii lor pentru a nu se lăsa influențați de acest fenomen. Participanții la concurs vor expedia pe adresa de email comunicare@ijc.md, până la data de 7 noiembrie 2021:

1. Materialul video anexat la mesaj;

2. Titlul materialului;

3. Informații despre autor/i: numele, prenumele, instituția în care învață, clasa.

Regulamentul concursului poate fi consultat AICI.

Premii: Cinci dintre cele mai ingenioase materiale vor fi menționate cu premii semnificative.

Elevii pot posta materialele expediate la concurs pe paginile lor de TikTok, Instagram sau Facebook folosind hashtagul #SEM2021.

Concursul este organizat în cadrul proiectului „Consolidarea competențelor de educație media în Republica Moldova”, implementat de CJI, cu susținerea Deutsche Welle Akademie și cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ).