Curat = SAFE



O maşină de spălat nouă de 7\9 kg garantează o viață mai bună pentru 60 seniori din satul Stîrcea, raionul Glodeni.

Una din funcţiile de bază în deservire socială la domiciliu, de către asistentele medicale din echipa Caritas Moldova, era colectarea hainelor şi a lenjeriei de la seniori, spălarea și returnarea hainelor bătrânilor noștri de la Stârcea. Din păcate, maşina de spălat care a lucrat în ultimii 15 ani în continuu, s-a stricat.

“Pentru noi, maşina de spălat era ca o gură de aer proaspăt” - povesteşte coordonatoarea proiectului SAFE, implementat de Caritas Moldova cu suportul Caritas Austria.

Nimeni dintre noi nu este scutit de îmbătrânire, de dureri, de greutăţi vitale. Să ajutăm seniorii noștri să trăiască cu demnitate vârsta senectuții este o datorie care vine din sufletul nostru de creștini, de fii și fiice, de nepoți și nepoate.

Seniorii care beneficiază de asistenţă socio-medicală din proiectul SAFE au peste 65 ani, suferă de afecțiuni cronice, o parte dintre ei sunt imobilizaţi la pat, nu mai au pe nimeni aproape şi, pe lângă toate acestea, sunt fără surse de venit pentru supravieţuire. Aceşti bătrâni nu au posibilitatea de a duce un mod de viaţă normal şi demn din lipsa produselor esențiale (alimentare, igienice, îmbrăcăminte) şi echipamentelor necesare (ortopedice, în cea mai mare parte, dar și alte echipamente casnice de minim necesar: aragaz, mașină de spălat, tv).

Ajută-ne să îi menţinem sănătoşi şi #SAFE!

Află detalii : https://caritas.md/ro/events/washthepoverty

Cunoaşte actualizări: https://www.facebook.com/events/451131280065108?active_tab=about

Contribuie ACUM: https://caritas.md/ro/donation

MD16VI225100000100479MDL

MD79VI000222401700100479EUR

 

Articol adaugat de: Caritas Moldova Comunicare
Alte articole de la acest autor: