Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional anunță desfășurarea "Programului de schimb academic FLEX 2023-2024"



Programul FLEX, ajuns la cel de-al 30-lea an, este un program al Departamentului de Stat al SUA cu finanțare oferită de Guvernul SUA și este administrat de Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional cu sprijinul Ambasadei SUA în Moldova.

Bursa FLEX oferă elevilor selectați posibilitatea de a trăi cu o familie gazdă americană și de a studia într-o școală din SUA pe durata anul universitar 2023-2024.

Atât competiția, cât și participarea sunt gratuite.

Elevii din clasele 9, 10 și 11, care îndeplinesc următoarele criterii, sunt eligibili să participe la concurs în această toamnă:

  • dețin cetățenia Republicii Moldova;
  • sunt născuți în perioada 1 ianuarie 2006 - 15 iulie 2008;
  • studiază limba engleză;
  • îndeplinesc cerințele pentru primirea vizei SUA;
  • nu au petrecut mai mult de 3 luni din ultimii 5 ani în S.U.A.

*Elevii cu dizabilități născuți între 15 februarie 2005 și 15 iulie 2008 sunt, de asemenea, eligibili să participe la programul FLEX. Se vor face aranjamente speciale pentru a testa elevii care au deficiențe de vedere, auz și/sau alte dizabilități.

Solicitanții pot participa la procesul de aplicare din orice locație unde au acces la internet, utilizând fie un dispozitiv mobil, fie un computer.

Recrutarea FLEX include trei runde riguroase de testare, chiar dacă participanții nu vor participa la testare fizic. Prima rundă de testare este deschisă tuturor solicitanților care îndeplinesc criteriile de eligibilitate de mai sus și se va desfășura în perioada septembrie - 13 octombrie 2022. Aceasta include o cerere preliminară online și trei întrebări de eseu care trebuie trimise în termen de 10 zile de la începerea aplicării online.

Solicitanții eligibili pot aplica aici: www.discoverflex.org/apply

După depunerea cererii preliminare, studenții selectați vor fi invitați prin e-mail să participe la Runda 2, care constă într-un test online de cunoaștere a limbii engleze. Acesta este un scurt test de engleză online de 15 minute, iar solicitanții vor primi invitația în termen de 24 de ore de la depunerea aplicării în prima rundă. Aceștia vor avea aproximativ 72 de ore pentru a finaliza testul online de engleză.

A treia și ultima rundă de testare începe în noiembrie-decembrie 2022. Runda 3 include un interviu, alte trei întrebări eseu, un test mai amplu de engleză și aplicația propriu-zisă. Studenții care trec în această etapă vor fi contactați de către biroul American Councils din Chișinău cu mai multe detalii.

Pentru întrebări, vă rugăm să ne contactați la flex.md@americancouncils.org, la numărul de telefon 076007613, sau la pagina de Facebook sau Instagram - FLEX Moldova.

De asemenea puteți consulta pagina noastră: https://www.moldova.americancouncils.org/flex-ro

Articol adaugat de: Doina FLEX