Anunț de recrutare stagiari(e)



Anunț de recrutare stagiari(e)

Asociația obștească Comunitatea pentru advocacy și politici publice ”WatchDog.MD” anunță concurs public de recrutare a 6 stagiari(e) care vor fi implicați(te) în activități de monitorizare și analiză a dezinformării în spațiul public. Stagiarii(ele) selectați(te) vor avea posibilitatea să se implice atât full-time, cât și part-time. Stagiul este plătit. 

Despre organizație:

Comunitatea WatchDog.MD este o comunitate a societății civile de tip think-tank din Republica Moldova, fondată în anul 2017, scopul căreia este de a contribui la formarea unui mediu favorabil dezvoltării democratice a Republicii Moldova. Organizația își propune, prin analize complexe și accesibile, să contribuie la informarea obiectivă a cetățenilor cu privire la problemele importante, cum ar fi democrația, supremația legii, guvernarea, politica, securitatea, dezinformarea și propaganda, asigurarea egalității și combaterea discriminării, promovarea și protecția drepturilor omului etc. 

Scopul acestui stagiu este de a contribui la identificarea și înțelegerea fenomenului dezinformării, oferind oportunitatea tinerilor pasionați de domeniu, să dobândească experiență practică (cu posibilitatea ulterioară de angajare în domeniu).

Responsabilitățile stagiarului(ei):

  • monitorizarea surselor de dezinformare (online și media/ lista surselor deja este elaborată, dar la necesitate aceasta poate fi ajustată);
  • colectarea și analiza informațiilor din surse deschise;
  • participarea la elaborarea săptămânală și lunară a rapoartelor privind dezinformarea, cât și a rapoartelor tematice ce au la bază studierea fenomenului dezinformării;
  • participarea la instruiri și evenimente destinate subiectului dezinformării și combaterii acesteia;
  • elaborarea de recomandări relevante pentru părțile interesate în dependență de narativele de dezinformare și (potențialele) pericole identificate;

Calificări:

  • Sunt încurajate să aplice persoanele care își fac studiile sau au deja studii și/sau experiență relevantă în asemenea domenii precum: comunicare, jurnalism, științe politice, relații internaționale etc.

Cerințe față de candidați:

  • Cunoașterea limbilor română, engleză și rusă (capacitatea de a înțelege limba vorbită și scrisă; abilități bune de scriere și vorbire în aceste limbi);
  • Abilități bune de utilizarea a instrumentelor Google Drive și a instrumentelor avansate de căutare pe Google;
  • Abilități analitice și de cercetare;
  • Cunoștințe despre mediul online și fenomenul dezinformării;
  • Abilități bune de comunicare și lucru în echipă;
  • Studiile candidatului (ei) nu reprezintă un criteriu important în procesul de selectare.

În baza anunțului de recrutare, urmează a fi selectați(te) 6 stagiari(e). Persoanele selectate vor beneficia de ghidare continuă și suport pentru a învăța și își dezvolta capacitățile analitice și de monitorizare.  Există posibilitatea de implicare full-time, cât și part-time. Oferim remunerare lunară în valoare de până la 10.000 MDL pentru persoanele implicate full-time și până la 5.000 MDL pentru part-time.  

Durata stagiului: 1,5 luni (februarie-martie 2024).

Persoanele interesate urmează să expedieze CV-ul  la adresa contact@watchdog.md, cu mențiunea ”Anunț de recrutare stagiari(e) full-time/ part-time (alegeți în dependență de cum doriți să vă implicați)”.

Termenul limită pentru depunerea dosarului este 17 ianuarie 2024, ora 23:59. Persoanele preselectate vor fi invitate la interviu. 

Articol adaugat de: Comunitatea WatchDog