Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” caută profesor/ profesoară de limba engleză



4

 

Institutul de Instruire în Dezvoltare MilleniuM angajează (inclusiv cetățeni ucraineni care locuiesc în Chișinău și în împrejurimile orașului) pentru o perioadă de 12 luni, octombrie 2023 - octombrie 2024.

Titlul postului: Profesor/ profesoară de limba engleză

Implicarea: part-time

Locul de muncă: Chișinău

Despre Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”
Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” (MilleniuM) este un ONG (înființat în 2000) care implementează programe și proiecte în domenii precum dezvoltarea personală, organizațională și comunitară. Misiunea MilleniuM este de a promova educația non-formală de calitate prin încurajarea inițiativei civice și a activității de tineret la nivel local. MilleniuM este văzută în prezent ca organizație de referință la nivel național în ceea ce privește calitatea în educația non-formală și lucrul de tineret în Republica Moldova. În activitatea sa MilleniuM acordă o atenție deosebită activităților cu tinerii, deoarece aceștia reprezintă un potențial nevalorificat cu ajutorul cărora se pot rezolva problemele din societate.

Rezumatul jobului: 

Pe măsură ce invazia rusă asupra Ucrainei continuă, mulți refugiați din Ucraina rămân în Moldova.  Copiii și tinerii strămutați din Ucraina în Moldova s-au confruntat cu o întrerupere a procesului  educațional al lor. În timp ce unii s-au înscris în școlile din Republica Moldova și se confruntă cu  provocările de a naviga într-un sistem educațional diferit de al lor, majoritatea, în special tinerii, vor  urma cursurile online oferite de autoritățile ucrainene. 

În calitate de profesor la MilleniuM și în strânsă coordonare cu Catholic Relief Services (CRS), veți  oferi activități educaționale pentru tinerii ucraineni strămutați în Moldova pentru a contribui la învățarea  lor online, pe baza curriculumului ucrainean. Aceasta va include lecții scurte pentru a le dezvolta  abilitățile în domeniile vizate sau pentru a le susține abilitățile de studiu, precum și activități de meditații  și de învățare socială și emoțională (SEL). Veți asigura activități educaționale de calitate, care vor sprijini  tinerii ucraineni în educația lor, în ciuda dificultăților pe care le întâmpină în procesul educațional și vor  elimina orice lacune în cunoștințele și educația lor. De asemenea, puteți oferi sprijin în cadrul altor  activități extracurriculare. 

 

Roluri și responsabilități principale: 

- Oferirea și asigurarea unui spațiu educațional și de învățare sigur și incluziv, în care tinerii se simt  acceptați și dornici să învețe; 

- Planificarea, implementarea și conducerea programului de meditații educaționale și a altor activități  educaționale, după caz, în cadrul Spațiului de învățare prietenos tinerilor; 

- Împreună cu CRS și MilleniuM, dezvoltarea unor module educaționale specifice pentru tinerii  ucraineni; 

- Comunicarea cu copiii pentru a putea asigura evoluția copiilor;

- Coordonarea activităților în funcție de curriculum-ul ucrainean și de nevoile tinerilor; 

- Monitorizarea progresului copiilor în funcție de particularitățile disciplinei; 

- Comunicarea cu profesorii și părinții și monitorizarea progresului fiecărui tânăr.  

 

Calificări de bază 

****Notă: dacă nu îndepliniți toate cerințele, vă rugăm să aplicați oricum – este posibil să fiți exact  exact persoana pe care o căutăm! 

- Diplomă de licență în pedagogie sau experiență anterioară de lucru în școală; 

- Cunoașterea sistemului școlar ucrainean și a curriculumului educațional constituie un avantaj; 

- Experiență de lucru în cadrul sistemului școlar ucrainean constituie un avantaj; 

- Experiență în utilizarea MS Windows și Office (Excel, Word, Powerpoint), învățare online; 

Limbi străine necesare: Buna cunoaștere (vorbire și scriere) a limbii ruse și engleze, limba română constituie un avantaj.

Cunoștințe, aptitudini și abilități 

- Capacitatea de a comunica conținutul educațional în funcție de vârsta și nivelul de dezvoltare a  copiilor/ tinerilor; 

- Cunoașterea curriculumului ucrainean, în special pentru vârstele 12 - 18 ani; 

- Abilitatea de a oferi lecții structurate și meditații 1:1; 

- Flexibilitatea de a se adapta rapid la orice situație, fiind gata de a găsi strategii alternative de explicare  a subiectului; 

- Creativitate în elaborarea/planificarea și desfășurarea activităților educaționale;

 - Gândire pozitivă, atitudine pozitivă în relația cu toți partenerii educaționali; 

- Capacitatea de a controla procesul educațional, toate persoanele implicate în procesul educațional și  autocontrol; 

- Comunicare eficientă cu toți partenerii implicați, în special comunicarea cu copiii traumatizați și cu cei  care îi supraveghează; 

- Observație, ascultare activă cu capacitatea de a face analize și aprecieri întemeiate.

 

Candidații/-tele interesați/ -te sunt rugați/-te să expedieze CV-ul la adresa de e-mail info@millenium.md cu titlul: „Profesor”.

Pentru detalii adiționale ne puteți contacta la adresa de email info@millenium.md sau la nr. de telefon 068 037 868, Marta (asistentă de proiect).