Concurs de selectare a unui psiholog și a unui jurist/avocat în domeniul prevenirii violenței asupra femeilor în etate



Concurs de selectare a unui psiholog și a unui jurist/avocat în domeniul prevenirii violenței asupra femeilor în etate

HelpAge International în Moldova anunță concurs de selectare a doi experți: avocat/ jurist și psiholog, specialiști în domeniul violenței sau asistenței sociale în vederea prestării serviciilor de informare şi consiliere a femeilor în etate victime sau în risc de violență domestică din 10 comunități.

Locul: 10 comunități din Republica Moldova.

Solicitant (angajator): HelpAge International, Moldova

Tipul de contract: Contract de prestare servicii pe durată determinată

Limbile solicitate: româna și rusa

Perioada de lucru estimată pentru fiecare expert: aprilie 2023 - iulie 2025 – numărul total al zilelor de prestare a serviciilor în perioada menționată: 8 zile în fiecare localitate (inclusiv raportare).

În perioada 2022 - 2025 HelpAge International implementează proiectul ”Prevenirea violenței și asistență incluzivă pentru femeile în etate din Moldova”, cu suportul financiar al Fondului de Sprijin al Națiunilor Unite pentru Eliminarea Violenței față de Femei (UN Trust Fund). Proiectul are ca scop prevenirea violenței împotriva femeilor în vârstă supraviețuitoare sau a celor expuse riscului din Moldova.

Unul din obiectivele proiectului își propune să îmbunătățească cunoștințele femeilor în vârstă supraviețuitoare sau expuse riscului despre prevenirea violenței și asistența necesară.

În acest context HelpAge International își propune să contracteze doi specialiști: avocat/jurist și psiholog, specialiști în domeniul violenței sau asistenței sociale în vederea creării unei echipe mobile care vor acorda servicii de informare, consiliere și vor sprijini femeile în etate prin orientarea acestora către serviciile existente, măsurile de protecție, etc.

Detalii pentru condițiile concursului sunt oferite în Termenii de referință.

Criterii de eligibilitate:

  • Aplicanții vor avea studii superioare în domeniile: juridic, psihologie;
  • Experiență în domeniul de consiliere psihologică pentru diferite categorii de vârstă;
  • Experiența în domeniul prestării serviciilor juridice victimelor violenței în familie, experiența de reprezentare în instanță prezintă un avantaj;
  • Experiența în domeniul prevenirii violenței în familie;
  • Cunoașterea drepturilor omului și în special a drepturilor specifice persoanelor în etate;
  • Cunoașterea cadrului legal privind prevenirea și combaterea violenței în familie și a amendamentelor legislative recent introduse în anul curent.

Documente și informație de aplicare

  1. Scrisoare de motivație;
  2. CV-ul cu descrierea experienței profesionale relevante domeniului juridic sau psihologiei și cu menționare a 3 persoane de referință cu datele de contact.
  3. Oferta de preț - în MDL, cu specificare net/brut sau total - per serviciu sau per zi.

Persoanele interesate pot depune setul de documente până la 30 martie 2023, ora 15:00, în format electronic la adresa de e-mail officehelpage@gmail.com cu titlu „Concurs echipă mobilă de experți” sau pe suport de hârtie prin poștă sau fizic la adresa: AO HelpAge International, Moldova, mun. Chișinău, MD-2005, str. Str. Bănulescu -Bodoni 57/1, of. 431.

Doar expertul / experta selectată va fi contactată! Dosarele incomplete nu vor fi luate în considerație.

HelpAge își rezervă dreptul de a refuza candidații care nu aplică setul complet de documente sau care aplică după termenul limită indicat, fără a fi notificați.

Informații suplimentare puteți afla la nr. de tel.: 022 225098, 069989827, persoană de contact Nina Gutu.

Pentru mai multe detalii despre activitatea HelpAge vizitați www.helpage.md

și https://www.facebook.com/HelpAge-International-Moldova-1566466053606733/