Lumos Moldova în căutarea unui coordonator/coordonatoare de proiectLumos Moldova este filiala organizației internațional de caritate pentru copii, Lumos Foundation, fondată în 2005. Misiunea Lumos este de a lupta pentru dreptul fiecărui copil la o familie prin transformarea sistemelor de îngrijire din întreaga lume.

Echipa Lumos Moldova pune un accent puternic pe promovarea drepturilor copilului, bunăstarea și atenuarea stării celor mai vulnerabili copii, și în prezent a lansat o inițiativă de răspuns de urgență pentru a sprijini copiii refugiați și familiile acestora. Inițiativa privind răspunsul de urgență la criza refugiaților din Ucraina are ca scop acordarea de sprijin autorităților moldovenești, și anume autorităților din raioanele selectate de Lumos (laloveni, Florești, Glodeni și Telenești), în ceea ce privește acoperirea  nevoilor de bază ale familiilor refugiate cu copii și copii neînsoțiți.

În acest scop, Lumos angajează un coordonator/coordonatoare de proiect, care ar sprijini autoritățile publice locale în punerea în aplicare a politicilor naționale și internaționale privind protecția și siguranța copiilor refugiați și a familiilor acestora.

Coordonatorul/Coordonatoarea de proiect împreună cu echipa Lumos va implementa activitățile incluse în planul "Răspunsul de urgență la criza refugiaților ucraineni".

 Roluri și responsabilități:

  1. Asigură coordonarea implementării proiectului
  2. Planifică și asigură realizarea calitativă a activităților planificate
  3. Acordă suport autorităților de la nivel local privind acoperirea nevoilor de bază ale familiilor refugiate cu copii și a copiilor neînsoțiți, cât și referirea la servicii universale la nivel local (servicii sociale, educaționale și de sănătate) și, după caz, la servicii specializate (nivel II) în domeniul social, al educației timpurii și al sănătății.
  4. Planifică și coordonează livrarea ajutorului umanitar copiilor refugiați și familiilor acestora.
  5. Organizează si facilitează instruirile, atelierele, ședințele metodologice in domeniile conexe cu cel social

 Criteriile de selecție:

- Cel puțin 2 ani de experiență în funcții similare;

- Studii superioare într-unul dintre domeniile relevante: social, educație

- Abilități de organizare;

- Abilități de lucru în echipă și spirit de colaborare;

- Abilitatea de a lucra în mod independent

Termenii și condițiile de activitate

Coordonatorul/Coordonatoarea va fi angajat prin contract pe o perioadă de 5 luni cu posibilitate de extindere.

 

Dosarul de aplicare va include următoarele:

- CV actualizat;

- scrisoare de intenție.

Cererile pot fi depuse până la 18 ianuarie 2023, la următoarea adresă office.moldova@wearelumos.org

Articol adaugat de: Mariana Patrascu

telegram