Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct anunță concurs de angajare a unui specialist în comerț și export a fructelor



Scopul postului: consultă și implementează activități de marketing orientate spre promovarea fructelor moldovenești pe piața locală și piețele alternative de desfacere pentru membrii/beneficiarii asociației: întreprinderi agricole individuale (fermieri), cooperative de întreprinzător, grupuri de producători etc.

Responsabilități:

  1. Consultă cu membrii și implementează planul activităților de marketing sub genericul „Fructe moldovenești pentru lume”.
  2. Facilitează relațiile comerciale dintre membrii asociației cu clienții de pe piața locală și externă.
  3. Organizează, coordonează și asigură participarea eficientă în Expoziții și Târguri Internaționale și locale.
  4. Planifică și organizează eficient misiuni de afaceri interne (a cumpărătorului) și externe (a exportatorului).
  5. Informează și consultă membrii despre standardele de marketing, cerințele de piață, standarde de calitate și certificare.
  6. Asigură o comunicare eficientă cu reprezentanții comerciali ai ambasadelor R.Moldova în țările care reprezintă piețele-țintă de export.
  7. Elaborează studii și cercetări de marketing pe diferite specii de fructe proaspete
  8. Elaborează materiale, informații și studii care facilitează implementarea activităților de comerț și promovare a fructelor.
  9. Oferă consultanță la dezvoltarea activităților de marketing pentru membrii Asociației în baza planurilor de mentorat individual sau de grup (studii de piață, misiuni de afacere, elaborarea planurilor de marketing, alte activități).
  10. Monitorizează respectarea condițiilor de utilizare a  mărcii comerciale „Moldova un gust deosebit”.
  11. Elaborează propuneri și implementează proiecte cu partenerii de dezvoltare.


Abilități și experiență:
Studii:                            superioare şi post-universitare profil economic și comerț

Calificări:                        economie/ marketing/ relații economice internaționale

Experiența de munca:     minim 3 ani de activitate în domeniul respectiv sau domenii conexe

Limbi vorbite:                 româna, engleza, rusa

Cunoștințe si abilități:     abilități avansate de comunicare scrisă și orală cu mediul de afaceri, de lucru în echipă, gândire critică, cunoștințe teoretice și practice în domeniul comerțului local și internațional, gestionarea eficientă a informației în lucrul cu dosarele, capacități de organizare a evenimentelor, cunoștințe avansate de utilizare a calculatorului și WEB, preferabil abilități de bază de design grafic.

Candidații interesați sunt invitați să depună CV-urile la adresa de  e-mail: info@moldovafruct.md până la data de 15 ianuarie 2023.