Fundația de Binefacere ”Caritas Moldova” angajează Specialist relatii publice



Post:  Specialist relatii publice

Caritas Moldova caută mai mulți specialiști pentru o perioadă de 5 luni cu posibilitate de prelungire după perioada inițială.

Aplicați: Vă rugăm să trimiteți CV-ul la secretariat@caritas.md cât mai curând posibil.

Despre Caritas Moldova:

Caritas Internationalis este o rețea de 165 de organizații catolice de servicii sociale care lucrează pentru a construi o lume mai bună, în special pentru cei săraci și asupriți, în peste 200 de țări și teritorii. Caritas îi ajută pe toată lumea, indiferent de religie, rasă, gen sau etnie și este una dintre cele mai mari rețele umanitare din lume.

Înființată în 1995, Caritas Moldova face parte din Caritas Internationalis și își propune să desfășoare activități caritabile și sociale ale Bisericii – ajutând pe cei săraci, vulnerabili și proscriși, indiferent de rasă sau religie, să construiască o lume bazată pe dreptate, fraternitate și iubire.

Sarcini și responsabilități:

1. Contribuiți la eforturile de mobilizare a comunității pentru a sprijini refugiații ucraineni prin comunicarea și schimbul de informații cu refugiații, părțile interesate locale și alți participanți la proiect.

2. Oferiți sprijin regiunii (regiunilor) desemnate în identificarea refugiaților din comunitate care ar putea fi eligibili și/sau au nevoie de asistență.

3. Efectuati cercetării privind nevoile refugiaților și organizarea și monitorizarea activităților proiectului, după caz.

4. Sprijiniți sau desfășurați traininguri și seminarii pentru părțile interesate din regiune și alți membri mobilizați ai comunității.

5. Desfășurati activitățil de informare a populației despre activitățile proiectului de acordare a asistenței de urgență refugiaților.

6. Facilitati crearea de mecanisme de responsabilitate pentru participanții la proiect și părțile interesate locale.

7. Sprijiniti monitorizarea activităților proiectului.

8. Sprijiniți alte activități ale proiectului după cum este necesar.

  • Acționați în conformitate cu Codul de Etică și Conduită, respectați întotdeauna Politica de protecție (în viața profesională și privată) și căutați clarificări dacă ceva este neclar;
  • Îndepliniti îndatoririle într-o manieră care să nu dăuneze copiilor, adulților vulnerabili sau altor angajați/voluntari sau să îi expună la riscuri suplimentare de abuz sau exploatare;
  • Contribuiti la crearea unui mediu respectuos și de încredere în comunicarea cu beneficiarii și alți angajați;
  • Raportați orice încălcări ale politicii de protecție în conformitate cu procedurile Caritas Moldova.

Cerințe de calificare:

  • Se preferă experiență de lucru sau de voluntariat în sprijinul mobilizării comunității;
  • De preferat experiență în cercetare sau înregistrare.

Aptitudini:

  • Capacitatea de a manifesta empatie si compasiune in comunicare;
  • Abilități de ascultare activă și încredere în comunicare;
  • Bune abilități interpersonale și capacitatea de a interacționa eficient cu diferite grupuri sociale;
  • Orientare activă, accent pe rezultate și calitatea serviciilor.

Limbi necesare - cunoștințe scrise și orale de limba rusă. Cunoștințele scrise și orale de română și/sau engleză reprezintă un plus.

Călătorii:  trebuie să fie dispus și capabil să călătorească în călătorii de afaceri în regiunile desemnate.

Sarcini de control: nu

Caritas Moldova se angajează să protejeze copiii, adulții vulnerabili și angajații de toate formele de abuz și exploatare;

Caritas Moldova primește în personalul nostru oameni de toate credințele și tradițiile care împărtășesc valorile noastre și angajamentul nostru de a servi celor aflați în nevoie;

IMPORTANT: Această fișă a postului nu se dorește a fi o listă exhaustivă a abilităților, îndatoririlor și responsabilităților asociate postului.

Procedurile de recrutare ale Caritas Moldova reflectă angajamentul nostru de a proteja copiii și adulții vulnerabili de abuz și exploatare.