Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” angajează asistent(ă) de proiect



Titlul postului: Asistent(ă) de proiect

Implicarea: normă deplină

Locație: Chișinău cu deplasări periodice prin Moldova

Candidații interesați sunt rugați să expedieze CV-ul la adresa de e-mail info@millenium.md cu titlul: „Asistent de proiect”.

 

Despre Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”

Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM” (MilleniuM) este un ONG (înființat în 2000) care implementează programe și proiecte în domenii precum dezvoltarea personală, organizațională și comunitară. Misiunea MilleniuM este de a promova educația non-formală de calitate prin încurajarea inițiativei civice și a activității de tineret la nivel local. MilleniuM este văzut în prezent ca un punct de referință la nivel național în ceea ce privește educația non-formală de calitate și lucrul de tineret în Republica Moldova. În activitatea sa MilleniuM acordă o atenție deosebită activităților cu tinerii, deoarece aceștea reprezintă un potențial nevalorificat cu ajutorul cărora se pot rezolva problemele din societate.

Rezumatul postului:

Pe măsură ce invazia rusă asupra Ucrainei continuă, mulți refugiați din Ucraina rămân în Moldova. Copiii și tinerii strămutați din Ucraina în Moldova s-au confruntat cu o întrerupere a procesului educațional al lor. În timp ce unii s-au înscris în școlile din Republica Moldova și se confruntă cu provocările de a naviga într-un sistem educațional diferit de al lor, majoritatea, în special tinerii, vor urma cursurile online oferite de autoritățile ucrainene.

În calitate de asistent(ă) de proiect la MilleniuM și în strânsă coordonare cu Catholic Relief Services (CRS), veți asista activitatea de implementare a proiectului care sprijină educația tinerilor ucraineni afectați de conflict aflați acum în Moldova, împreună cu colegii lor moldoveni. Vă veți asigura că proiectul aplică cele mai bune practici și veți oferi sprijin personalului angajat la MilleniuM în lucrul cu refugiații ucraineni și tinerii moldoveni.

MilleniuM angajează pentru această poziție pentru 12 luni, dar va lua în considerare și candidații disponibili pentru perioade mai scurte de timp.

Roluri și responsabilități cheie:

  • Sprijin în dezvoltarea și desfășurarea activităților educaționale și recreative realizate în conformitate cu principiile și standardele de calitate ale programelor MilleniuM și CRS;
  • Asigurarea colectării corecte a formularelor de evaluare necesare pentru toți participanții implicați în proiect;
  • Oferirea sprijinului în dezvoltarea modulelor necesare bazate pe învățarea socio-emoțională (SEL), sprijin pentru învățarea online, educație formală și implicare civică;
  • Păstrarea evidenței tuturor participanților și procesarea formularelor de evaluare și necesităților conform cerințelor CRS;
  • Asigurarea sprijinului în implementarea proiectului prin coordonarea cu personalul intern și organizațiile partenere;
  • Procesarea tuturor documentelor și rezultatelor obținute în urma implementării programului;
  • Împreună cu Coordonatorul proiectului, gestionarea echipei de educatori, profesori și manageri de birou care lucrează la programul pentru tineri, oferirea de feedback și asigurarea unei bune practici;
  • Împreună cu coordonatorul de proiect MilleniuM, coordonarea programului, ajustarea acestuia după cum este necesar și asigurarea realizării programului în conformitate cu cele mai bune practici.

 

Calificări de bază

****Notă: dacă nu îndepliniți toate cerințele, vă rugăm să aplicați oricum – este posibil să fiți exact ceea ce căutăm!

  • De preferință, diplomă de licență în Pedagogie, Psihologie, Sociologie sau Asistență Socială, dar nu este obligatorie;
  • Se preferă experiență de lucru în domeniul educației, asistenței sociale, activitate psihologică sau în proiecte ONG;
  • Experiența de lucru în echipă, experiență în supravegherea oamenilor reprezintă un avantaj;
  • Experiență în monitorizarea proiectelor și colectarea/prelucrarea datelor este relevantă;
  • Experiență în utilizarea MS Windows și Office (Excel, Word, Power Point).

 

Limbi străine necesare: Buna cunoaștere (vorbire și scriere) a limbilor română și rusă. Cunoașterea limbii ucrainene și engleză va constitui un avantaj.

 

Cunoștințe, abilități și abilități

  • Cunoașterea curriculumului și a sistemului educațional ucrainean și/sau moldovenesc;
  • Comunicare eficientă cu toți partenerii implicați, în special comunicarea sub presiune;
  • Programarea și managementul timpului asigurând îndeplinirea sarcinilor într-un timp eficient;
  • Abilitatea de a lucra îndeaproape cu partenerii, membrii comunității și autoritatea locală;
  • Ascultare activă, proactivă, orientată spre rezultate.

Candidații interesați sunt rugați să expedieze CV-ul la adresa de e-mail info@millenium.md cu titlul: „Asistent de proiect”.

Pentru detalii adiționale ne puteți contacta la adresa de email info@millenium.md sau la nr. de telefon 060963838, Alexandra (coordonatoare de proiect).