Terre des hommes Moldova recrutează psihologi, specialiști în protecția copilului (asistenți sociali) și facilitatori activități psiho-sociale (animatori)



Terre des hommes Moldova recrutează: i) psihologi, ii) specialiști în protecția copilului (asistenți sociali), iii) facilitatori activități psiho-sociale (animatori), pentru a face parte din echipele mobile care vor fi create în scopul unui răspuns de urgență pentru persoanele refugiate din Ucraina.

Fondată în 1960, Terre des hommes (Tdh) este o organizație elvețiană cu o contribuţie importantă la construirea unui viitor mai bun pentru copiii defavorizați și comunitățile din care provin. În Republica Moldova Tdh activează începând cu anul 2004 şi este totalmente dedicată întru satisfacerea necesităţilor copiilor şi este un participant indubitabil la îmbunătățirea sistemului de protecție a copilului din ţară.

Psiholog
Psihologul în cadrul echipei mobile - sprijină intervențiile de sănătate mintală și suport psihosocial (MHPSS) ale Tdh în toate etapele activităților de management de caz pentru copiii ucraineni refugiați, (evaluarea, planificarea, implementarea, urmărirea și revizuirea și închiderea cazurilor). Aceștia oferă consultanță tehnică MHPSS și, de asemenea, proiectează și implementează activități de suport psihosocial individuale și de grup, care răspund nevoilor identificate ale copiilor refugiați din Ucraina.
Psihologul colaborează îndeaproape cu alți actori din domeniul protecției copilului, inclusiv cu autoritățile locale, pentru a referi cazurile, a sprijini și a consolida intervențiile existente.

Specialist în Protecția Copilului (Asistent social)
Specialistul în protecția copilului din cadrul echipei mobile va contribui la protejarea copiilor împotriva tuturor formelor de abuz, neglijare, excluziune socială, exploatare, trafic și alte fenomene care afectează dezvoltarea și bunăstarea copiilor. Specialistul în protecția copilului este membru a echipei mobile care oferă informare, asistență și referire copiilor și familiilor de refugiați. El colaborează îndeaproape cu alți actori din domeniul protecției copilului, inclusiv cu autoritățile locale, pentru a referi cazurile, a sprijini și a consolida intervențiile existente.

Facilitator pentru activități psiho-sociale pentru copii și tineri (psihopedagog, pedagog, animator, psiholog)
Facilitatorul de activități psihosociale are rolul de a ajuta toți participanții (copii, tineri părinți/îngrijitori) să-și dezvolte capacitatea de reziliență, să deprindă abilități noi, să-și fundamenteze abilitățile deja existente, să aprofundeze cunoștințele dobândite în învățământul de tip formal, să asigure securitatea tuturor celor ce sunt implicați în activități psihosociale și de joc.  Facilitatorul va evalua necesitățile de dezvoltare psihosocială și de petrecere a timpului liber a copiilor și tinerilor în centrele de cazare pentru refugiați și va planifică și realizează activități de grup psihosociale și de joc cu copii și tinerii refugiați în baza necesităților identificate. Va implică activ copii și tinerii în alegerea libera a jocurilor și/ sau al activităților, valorificând potențialul unic al ficărui beneficiar.
Data de începere: cât de curând posibil
Contract: local, full-time (8 ore pe zi, 5 zile pe săptămâna) sau part-time (8 ore pe zi, cel putin 3 zile pe săptămâna)
Localizare: Chișinău, cu deplasări pe teritoriul Moldovei
Termen limită de aplicare: 29 martie 2022

Cerințe față de candidați:

  • Studii în domeniu;
  • Disponibilitate imediată pentru 6 luni;
  • Minim 3 ani de experiență profesională în domeniu;
  • Experiență în situații de urgență constituie un avantaj;
  • Experiență de lucru cu grupuri vulnerabile reprezintă un avantaj;
  • Flexibilitate în ceea ce privește deplasările în interiorul țării;
  • Limba română, rusă și/sau ucraineană obligatorie, engleza este recomandată;
  • Cunoștințe computer: Microsoft Office.
  • Cetățeni ucraineni sunt încurajați sa aplice.

Dacă sunteți interesat și îndepliniți cerințele de mai sus, vă rugăm să expediați CV-ul dvs, scrisoarea de motivație, diploma/certificate la următoarea adresă de email: mda.office@tdh.ch, sau completând acest formularTdh Moldova Mobile Team – Hiring.

Vă rugăm să indicați în subiectul mesajului: numele dvs. și postul pentru care aplicați.
Din cauza unui număr mare anticipat de cereri, Tdh nu poate răspunde fiecărui solicitant în mod individual. Vă rugăm să rețineți că numai candidații selectați vor fi contactați pentru interviu.

Articol adaugat de: Veronica Pelivan