Cerere de exprimare a interesului: Servicii de consultanță pentru instruirea cadrelor didactice privind dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă cu părinții și comunitatea



CERERE DE EXPRIMARE A INTERESULUI

 

Republica Moldova

Denumirea subproiectului „Crearea Hub-ului Educațional (EduHub) în cadrul Colegiului „Iulia Hasdeu” din Cahul”

Nr Acord subfinanțare: MD-MOED-6542-ASF-C-03 din 24.10.2022

Nr. Referinţă:  MD-I. HASDEU-354208-CS-INDV

 

Titlul sarcinii: Instruirea cadrelor didactice privind dezvoltarea abilităților de comunicare

Informații generale

Proiectul învățământului superior din Moldova (PÎSM) este un proiect finanțat de Banca Mondială care urmează a fi implementat în perioada mai 2020 - decembrie 2025.

În cadrul realizării Proiectului învățământului superior din Moldova, finanțat de către Banca Mondială, IP Colegiul „Iulia Hașdeu” din Cahul implementează subproiectul „Crearea Hub-ului Educațional (EduHub) în cadrul Colegiului „Iulia Hasdeu” din Cahul”, respectiv a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Educației și Cercetării și intenționează să aplice o parte din surse pentru servicii de consultanță.

Prin intermediul acestui subproiect IP Colegiul Iulia Hasdeu din Cahul își propune realizarea unui set de intervenții orientate spre modernizarea condițiilor de organizare a procesului educațional de predare-învățare-evaluare prin crearea unui spațiu educațional modern sau a unui hub educațional numit „EduHub - CIH Cahul”. Hub-ul Educațional va integra într-un spațiu comun 5 medii educaționale după cum urmează: sala multifuncțională, 2 laboratoare digitale și 2 săli de clasă moderne. Crearea hub-ului educațional va contribui la sporirea calitativă și cantitativă a performanței studenților de la Domeniul Educație și îmbunătățirea angajării în câmpul muncii.

Proiectul propus este orientat spre atingerea a următoarelor obiective specifice după cum urmează:

O.1. Modernizarea spațiilor educaționale în vederea îmbunătățirii condițiilor de studiu, prin dotare cu echipament și resurse educaționale relevante pregătirii profesionale inițiale în domeniul Educație.

O.2. Îmbunătățirea programelor de formare inițială la domeniul Educație pentru sporirea calității procesului de pregătire profesională, prin revizuirea suporturilor curriculare din perspectiva implementării TIC și a dezvoltării Gândirii Critice.

O.3. Consolidarea competențelor profesionale ale cadrelor didactice și manageriale în vederea implementării calitative a programelor din domeniul Educație, prin implicare în activități de dezvoltare profesională.

În vederea realizării obiectivului 3, IP Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul a planificat realizarea unui program de instruire pentru 34 cadre didactice din instituție. Serviciile de instruire includ dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă cu părinții și comunitatea. Drept produs al programului de formare va fi realizarea de către participanți a unui  plan de comunicare eficientă cu părinții și comunitatea cu utilizarea  unor tehnici și strategii de comunicare eficientă, de gestionare mai eficientă a situațiilor conflictuale, de creare a parteneriatelor mai puternice, de ghidare în carieră și de îmbunătățire a performanțelor școlare ale elevilor. 34 cadre didactice vor fi divizate în două grupuri de instruire  a câte 17 persoane, durata serviciului fiind de 11 zile. Serviciul va fi oferit în luna iunie 2023. Instruirile se vor realiza în incinta IP Colegiul Iulia Hasdeu din Cahul, mun. Cahul, str. Dunării 36. Instituția poate asigura cazarea consultantului în căminul instituției.

Termenii de referință (TOR) sunt anexați la prezenta cerere de exprimare a interesului sau poate fi găsiți pe următorul site web: https://cihcahul.md/achizitii/proceduri

IP Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul invită consultanții eligibili  ("Consultanți") să își exprime interesul pentru prestarea serviciilor de formare a cadrelor didactice pentru evaluarea finalităților de învățare în învățământul profesional tehnic.

Consultanții interesați vor expedia informații care să demonstreze că au calificările necesare și experiența relevantă pentru a presta serviciile de formare a cadrelor didactice pentru evaluarea finalităților de învățare în învățământul profesional tehnic.

Consultantul care urmează să fie selectat trebuie să dețină următoarele calificări:

  • studii superioare în domeniul Științe ale educației, sau domenii conexe;
  • experiență de cel puțin de 5 ani în prestarea serviciilor de formare în domeniul respectiv;
  • deținători de grad didactic superior/întâi sau titlu științific/titlul științifico-didactic va constitui o prioritate;
  • cunoștințe solide în domeniul comunicării, cu o înțelegere aprofundată a abordărilor, metodelor, tehnicilor și strategiilor de comunicare;
  • abilități excelente de comunicare și facilitare, cu o capacitate deosebită de a comunica idei complexe într-un mod accesibil și atractiv pentru adulți;
  • experiență în utilizarea tehnologiilor moderne de învățare, precum și a unor instrumente specifice în domeniul comunicării;
  • posedarea limbii române (scris și oral);
  • flexibilitate și abilități analitice bune;

 Se atrage atenția consultanților interesați asupra secțiunii III, punctele 3.14, 3.16 și 3.17 din "Regulamentul privind achizițiile pentru debitorii IPF" iulie 2016, revizuite în noiembrie 2017 și august 2018 ("Regulamentul privind achizițiile publice"), care stabilește politica Băncii Mondiale privind conflictul de interese.

Consultantul va fi selectat în conformitate cu metoda "Selecția a consultanților individuali" prevăzută în Regulamentul privind achizițiile.

Informații suplimentare pot fi obținute la adresa de mai jos în timpul orelor de lucru:   8:00 - 17:00, str.36, Dunării, Cahul, 3909, Republica Moldova; +373 29941530; e-mail:cihsecretariat@cihcahul.md

Cererile trebuie să includă:

  1. scrisoarea de exprimare a interesului;
  2. CV
  3. cel puțin o scrisoare de recomandare, dacă există.

Propunerile trebuie să fie expediate la adresa de mai jos, prin e-mail până la data de:24.05.2023, ora 12:00, (ora locală a Republicii Moldova), indicând titlul sarcinii pentru care se aplică.

E-mail: cihsecretariat@cihcahul.md

Semnătura Managerului de proiect

ZBÎRCIOG TATIANA