Termeni de Referință privind selectarea experților pentru elaborarea Planurilor de acțiuni sensibile la gen și situații de criză în 8 localități



  1. Context

Asociația Obștească Centrul ”CONTACT-Cahul” implementează proiectul ”Organizațiile Societății Civile din Regiunea de Dezvoltare Sud solidare pentru egalitate și pace”, finanțat printr-un grant al Institutului pentru Raportare despre Război și Pace (IWPR) cu suportul Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Scopul proiectului este creșterea capacităților și cunoștințelor OSC-urilor din RDS pentru a se implica activ în asigurarea păcii și egalității de șanse la nivel local.

  1. Obiectivul contractării serviciilor:

Obiectivul concursului:

oferirea serviciilor de consultanță pentru elaborarea a 8 planuri de acțiuni sensibile la gen și situații de criză în localitățile: satul Vadul lui Isac, raionul Cahul, satul Cociulia, raionul Cantemir, orașul Leova, orașul Cimișlia, orașul Basarabeasca, orașul Căușeni, comuna Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, satul Novosiolovca raionul Taraclia.

Planul de acțiuni va cuprinde sun set de sarcini/acțiuni pe perioada anilor 2023-2024 pe domeniul egalității de șanse între femei și bărbați și situații de criză, luând în calcul conflictul armat din Ucraina.

  1. Responsabilități/activități incluse în serviciile prestate:

Activitățile de mai jos urmează a fi desfășurate pentru fiecare localitate, conform tabelului:

 

Responsabilități/activități

Perioada

Livrabile

1

Realizarea a 2 activități în teritoriu cu grupul de lucru pentru colectarea informațiilor. Elaborarea agendelor și metodologie de colectare a informațiilor.

Ianuarie 2023

2 întâlniri în teritoriu. Agendă și materiale de suport pentru participanți. 

Total: 2zile

 2.

Lucru din oficiu pentru redactarea și elaborarea planului de acțiuni sensibil la gen și situații de criză

Ianuarie 2023

Planul de acțiuni

Total: 2zile

     

TOTAL 4 zile 

PER LOCALITATE

Pentru realizarea scopului și activităților menționate mai sus, echipa de implementare a Centrului CONTACT-Cahul și facilitatorii locali vor asigura comunicarea cu beneficiarii și vor furniza feedback în timp util la toate livrabilele care vor fi prezentate de către experți/experte. 

Perioada de prestare a serviciilor: IANUARIE 2023 .

  1. Dosarul de aplicare trebuie să includă:
  • CV-ul candidatului cu menționarea expresă a experiențelor relevante sau Profilul Organizației și copia Certificatului de înregistrare (pentru persoane juridice);
  • Oferta tehnică care va include o viziune generală asupra metodologiei de realizare a planurilor de acțiuni și planul de executare a activităților prevăzute;
  • Oferta Financiară va fi prezentată de către:

- Persoane fizice: va include onorariu brut per zi în MDL, inclusiv costul total pentru realizarea sarcinii;

- persoane juridice, va include costul per zi in MDL, inclusiv costul total pentru realizarea sarcinii;

- Cheltuielile de transport vor fi acoperite din cadrul proiectului cu 5,50 MDL/km.

 

5. Termenul limită de prezentare a ofertei: 3 ianuarie 2023, ora 18.00.

 

Oferta va fi depusă prin e-mail la adresa: contact_cahul@yahoo.com cu mențiunea ”Ofertă planuri de acțiuni”.

Persoanele interesate pot solicita detalii la adresa de e-mail: contact_cahul@yahoo.com sau la numărul de telefon: 029984842 sau 061082534.

Persoane de contact: Mihail Cucereanu, Director Executiv

                                     Cristina Lupan, Manageră de proiect