Tender de achiziționare serviciilor de expertiză în crearea programelor educaționale IT pentru copiitraining

Asociația Obștească SOS Autism este o organizaţie apolitică, nonguvernamentală şi de protecţie socială a copiilor cu autism și alte dizabilități şi a familiilor acestora, înfiinţată în luna mai 2008. Scopul major, pentru care Asociaţia se constituie şi îşi desfăşoară activitatea sa, este crearea şi dezvoltarea unui mediu favorabil pentru persoanele cu tulburari din spectrul autist și alte dizabilități şi familiile acestora.

În perioada Septembrie 2022 –decembrie 2023 Asociația „SOS Autism„ implementează proiectul ”RoboSpace Ungheni” cu mijloacele financiare acordate de către Uniunea Europeană și Suedia prin intermediul Fundaţiei Est-Europene (contract Nr.1077 din 15.09.2022) în cadrul proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a Republicii Moldova” finanțat de către Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

Proiectul „RoboSpace Ungheni”, are drept scop instruirea copiilor cu vârsta 4-14 ani în domeniul roboticii. În cadrul proiectului ne propunem deschiderea unui Centru de robotică denumit RoboSpace, prietenos copiilor, inclusiv celor din spectru autism, în orașul Ungheni. Deci, în cadrul acestui proiect va fi lansată o afacere socială, un S.R.L.„RoboSpace”, companie care va fi fondată de Asociația SOS Autism.

În acest context, AO „SOS AUTISM” invită agenții comerciali/persoanele fizice din Republica Moldova să prezinte oferta de preț pentru achiziția serviciilor de expertiză în crearea programelor educaționale IT pentru copii.

Expertul va avea sarcinile:

1)         Să creeze și să livreze 4 programe educaționale pentru următoarele cursuri:

 • Inițiere în bazale calculatorului (10-14 ani)
 • Lego Robotică Spike Prime Set (9-12 ani)
 • Arduino (10-14 ani)
 • Duplo (4-5 ani)

Programele vor cuprinde planurile de lungă durată a cursurilor separate pe categorii de vârste, planurile de lecție pentru un an de studiu și prezentările în format ppt pentru fiecare lecție. Pentru lecțiile de robotică, programele vor avea atașate și instrucțiunile de lucru.

2)         Să instruiască și să ofere mentorat profesorilor angajați în orașul Ungheni pe durata a 3 luni.

Dosarul de aplicare va conține:

1.         Oferta comercială, care va include prețul în MDL, TVA 0 (zero)  pe program, pe instruire, pe mentorat.
2.         Un Draft a unei programe de studiu de mai sus.
3.         CV-ul companiei sau a persoanei fizice ce demonstrează experiența în domeniu.
4.         Certificatul de înregistrare al companiei / Licența sau pentru persoanele fizice și patenta (în caz că există).
5.         Datele de contact:

 • Persoana de contact;
 • Rechizitele bancare ale companiei;
 • Semnătura persoanei autorizate;
 • Ștampila companiei.

Oferta trebuie să fie valabilă timp de 20 zile calendaristice din data încheierii tenderului.

Data limită de depunere a ofertelor este  17 Noiembrie 2022, ora locală 18.00. Oferta trebuie completată în limba Română sau Rusă şi expediată prin e-mail la adresa sosautismrm@gmail.com cu mențiunea “Ofertă de prețuri pentru programe educaționale IT”.

Criterii de selecție a ofertantului:

 • Experiența ofertantului (companiei candidate): prezența pe piață, clienți fideli/referințe;
 • Preț competitiv, inclusiv cu respectarea raportului preț-calitate;
 • Dosarele de aplicare incomplete sau care vor fi depuse după termenul limită nu vor fi examinate. *Doar ofertanții preselectați vor fi contactați.

Pentru informaţii suplimentare, vă puteţi adresa:

Aliona Dumitraș, Coordonator de Proiect, tel: +373 68878788

E-mail: sosautismrm@gmail.com

Achiziția serviciilor de expertiză în crearea programelor educaționale IT pentru copii are loc în cadrul proiectului ”RoboSpace Ungheni”. Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Asociația Businessului European și a Centrului Contact.

Articol adaugat de: Maria Pasat