General Procurement Notice / Anunț General de Achiziții - Îmbunătățirea eficienței energetice la grădinița „Mărțișor” din orașul Șoldănești

Anunț General de Achiziții (General Procurement Notice)

 

Denumire proiect: Îmbunătățirea eficienței energetice la grădinița „Mărțișor” din orașul Șoldănești, Republica Moldova

Țara: Republica Moldova

Sector: Eficiență Energetică

Sursele de finanțare: NEFCO, Consiliul Orașului Șoldănești

Achiziții: Lucrări, bunuri și servicii

Tipul de notificare: Anunț General de Achiziții

Data emiterii: 15 octombrie 2021

Data limită: 31 decembrie 2021 la 23:59 ora Chișinăului

Consiliul orașului Șoldănești, Republica Moldova, intenționează să utilizeze veniturile unui împrumut de la Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO) și finanțare din partea Consiliului orașului Șoldănești, pentru implementarea unui proiect care vizează îmbunătățirea eficienței energetice a grădiniței „Mărțișor” din orașul Șoldănești.

Proiectul prevede implementarea unor măsuri de eficiență energetică la grădinița „Mărțișor”. Proiectul va duce la reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2, precum și la reducerea cheltuielilor bugetare. De asemenea, are o mare importanță socială, deoarece implementarea proiectului va îmbunătăți calitatea și condițiile bunăstării copiilor și a personalului și va prelungi durata de viață a clădirii.

Creditorul este Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO) - în cadrul Programului „Credite pentru Conservarea Energiei”. Împrumutatul este Consiliul Municipal Șoldănești.

Programul de investiții, care are un cost total estimat de aproximativ 234 mii. EUR (fonduri de împrumut și cofinanțare locală), va necesita achiziționarea următoarelor lucrări, bunuri și servicii pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică în grădinița „Mărțișor” din orașul Șoldănești într-un singur lot:

  • Izolarea termică a pereților;
  • Înlocuirea acoperișului și izolarea termică a acestuia;
  • Izolarea planșeului peste subsol;
  • Înlocuirea ușilor și ferestrelor;
  • Înlocuirea sistemului intern de încălzire (radiatoare, conducte, supape, etc.);
  • Izolarea termică a conductelor de încălzire din subsoluri și conducte tehnice, și alte lucrări conexe.

Licitația pentru contractul menționat mai sus este estimată să înceapă în trimestrul IV 2021.

Contractele care urmează să fie finanțate din împrumuturile NEFCO se vor desfășura în baza Regulilor și Ghidului de Achiziții NEFCO și vor fi accesibile companiilor din orice țară.

Sursele împrumutului NEFCO nu vor fi utilizate în scopul plății către persoane sau entități sau pentru orice import de bunuri, dacă o astfel de plată sau import este interzisă printr-o decizie a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite adoptată în conformitate cu capitolul VII din Carta Națiunilor Unite sau în conformitate cu o lege sau reglementări oficiale din Republica Moldova.

 

Pentru informație adițională va rugăm sa contactați:

Consiliul Municipal Șoldănești

Persoană de contact: Nicolae Zaharia, Coordonator de Proiect/Consultant

E-mail: nicolae.zaharia@sinergetika.com

Articol adaugat de: Iuliana Golubciuc