Termen Extins. Fundația Soros Moldova, cu sprijinul Uniunii Europene, anunță un Concurs de selectare a conceptelor de proiect pentru dezvoltarea comunităților eficiente energetic în Republica Moldova.



Fundația Soros Moldova anunță extinderea termenului-limită pentru depunerea dosarelor Conceptelor de proiect pentru dezvoltarea comunităților eficiente energetic în Republica Moldova.

Concursul de selectare a conceptelor de proiect pentru dezvoltarea comunităților eficiente energetic în Republica Moldova se desfășoară în cadrul Programului de granturi al Proiectului „Parteneriate locale pentru eficiența energetică în servicii sociale” (în continuare – Proiect). Proiectul este implementat din sursele Uniunii Europene, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu IP Keystone Moldova și Asociația Obștească „Fondul de Inovații Sociale din Moldova”din 1 februarie 2024 și are durata de 36 de luni.

Proiectul are scopul să capaciteze organizațiile societății civile (OSC) să devină actori importanți, implicați în dezvoltarea comunităților eficiente energetic în Republica Moldova.

Suma totală disponibilă pentru Programul de granturi constituie 3,071,250 EUR. Fundația Soros Moldova urmează să ofere cel puțin 35 granturi.

 

Sunt eligibile organizațiile active în domeniul social, nonprofit înregistrate în Republica Moldova, apolitice. Organizațiile trebuie să fie direct responsabile de pregătirea și gestionarea proiectului, fără a acționa ca intermediar. Sub-grantarea nu este acceptată.

 

În cadrul Programului de granturi, selectarea beneficiarilor de granturi va avea loc în două etape:

Prima etapă: concurs de selectare a conceptelor de proiect.

A doua etapă: concurs de selectare a proiectelor elaborate de către organizațiile a căror concepte de proiect au fost pre-selectate.

Expediați dosarul conceptului de proiect la adresa foundation@soros.md, cu mențiunea “RFP 2024/EUP450965/1– Program de granturi”.

Dosarele incomplete sau depuse după termenul-limită nu vor examinate.

NB: Vă rugăm să Vă asigurați de recepționarea unui mesaj de confirmare privind preluarea dosarului. În lipsa acestuia, Fundația nu poartă răspundere pentru documentele electronice expediate, dar care nu au fost recepționate.

Termenul-limită extins pentru depunerea dosarului este 30 aprilie 2024, ora 14.00.

Detalii suplimentare pot fi solicitate până pe 26 aprilie 2024, ora 16.00. Întrebările vor fi expediate pe adresa eess@soros.md, cu mențiunea ”Clarificări. RFP 2024/EUP450965/1 – Program de granturi”. Toată comunicarea cu privire la întrebările recepționate și răspunsurile expediate va fi publică și va putea fi accesată pe pagina www.soros.md

Sesiuni de informare

Pentru organizațiile societății civile care intenționează să participe la Concurs vor fi organizate sesiuni de informare online pentru clarificări și detalii.
Pentru a participa la sesiunile de informare, doritorii sunt rugați să se înregistreze completând formularul:

Formular de înregistrare la sesiuni de informare.

Toate informațiile cu detaliile privind data organizării sesiunilor de informare online și modalitatea de conectare, vor fi transmise pe adresele de email înregistrate.

 

Mai multe detalii și documentele pentru Concurs sunt publicate pe pagina Fundației: soros.md